Welkom op Huisvoorbeeldcultuur.nl, de website met de laatste nieuwtjes rond fotografie, ontwerp, drukwerk en meer.

Blog

Een muur vol lijsten

Heb jij een muur in huis die nog leeg is en waar je eigenlijk wel iets wilt ophangen, maar weet je niet precies wat? Soms is het erg lastig om te kiezen, omdat er zoveel leuke verschillende dingen zijn om op te hangen. Souvenirs, ansichtkaarten, posters, foto’s, schilderijen, etc. Maar waarom zou je kiezen?

Maak een persoonlijke collage

Met het maken van een collage, zorg je voor verschillende items die niet bij elkaar horen, maar toch weer wel. Door een bepaalde stijl door te voeren, worden losse onderdelen toch een geheel. Je kunt dit doen met foto’s of kunstwerken die je mooi vindt, maar je kunt ook een thema gebruiken als onderwerp. Een onderwerp kan bijvoorbeeld vakanties zijn. Hierbij kun je foto’s ophangen, maar ook ansichtkaarten of misschien wel kleine dingen inlijsten zoals een kaartje van een voorstelling die je daar hebt gezien, een vliegtuigticket of een bloemetje die daar veel voorkwam. Maar ook ander souvenirs kan je ophangen zoals schaaltjes of een klokje uit de regio. Zo heb je altijd een herinnering die je telkens weer terug kan halen. Of kies als thema een bepaalde kunstenaar en hang verschillende werken van deze kunstenaar op.

Lege lijsten als decoratie

Weet je niet zo goed wat je precies in je lijsten kunt hangen, maar wil je wel je kale muur decoreren? Dan zijn enkel de lijsten ook al genoeg. Een lijst zelf zegt namelijk al heel veel over jou en je persoonlijkheid. Je kunt dit doen met lijsten die allemaal hetzelfde zijn, lijsten in dezelfde tint, lijsten van hetzelfde materiaal of lijsten die een zelfde stijl hebben. Je kunt met een lijsten collage zo creatief zijn als je wilt. Het mooiste is wel om het een beetje speels op te hangen. Zorg dus voor lijsten met verschillende afmetingen en hang ze zowel horizontaal als verticaal op. Dit kun je doen met tussenruimtes, maar het is ook mogelijk om de lijsten van tevoren aan elkaar te plakken, zodat ze ook gedeeltelijk overlappen. Diepte creëren kan ook, door een lijst om een lijst te hangen!

Een combinatie maken

Wil je helemaal op een creatieve manier je muur vullen? Maak dan een combinatie van de bovengenoemde opties. Heb je wat fotolijstjes waarin dingen zitten die met elkaar te maken hebben? Hang deze dan bij elkaar en omlijst deze 3 foto’s meer met een andere lege lijst. Zo maak je groepjes van bij elkaar horende dingen, maar hou je het ook heel speels. Wil je helemaal iets op maat en speciaals? Ga dan naar een lijstenmakerij en laat de lijsten speciaal voor jouw project maken.


Tips wanneer je een foto op canvas bestelt

Veel mensen lijsten hun foto’s waar zij een bijzondere herinnering aan hebben in en hangen deze op in de huiskamer. Wilt u ook uw bijzondere momenten vast leggen en een ere plekje geven in je huiskamer? Maar vindt u een foto inlijsten zo ouderwets, of houdt u er niet van? Dan kunt u natuurlijk ook uw foto op Canvas af laten drukken.

Het afdrukken van je foto op canvas is de laatste jaren steeds meer aan het opkomen en ook steeds meer mensen laten dit doen. Vaak vallen de kosten voor het afdrukken van uw foto op canvas reuze mee. Uiteraard is de prijs ook afhankelijk van uw wensen. Hoe groter u uw foto af wilt laten drukken, hoe duurder het afdrukken zal worden. Zo kunt u al voor minder dan € 20 klaar zijn. U heeft dan een mooie, kleine canvas. Maar u kunt ook makkelijk rond de € 100 kwijt zijn. U heeft dan een grote canvas, die meteen in het zicht springt.

Canvas-strandvakantie

Om uw foto op canvas af te kunnen laten drukken, moet u uiteraard de desbetreffende foto hebben en deze bij de fotograaf inleveren. Die zal er dan voor zorgen dat de foto wordt afgedrukt op de canvas. Vaak is het dan ook mogelijk om te kiezen of u de foto in kleur wilt of zwart wit, of dat u een ander effect wilt hebben. Vaak kunt u de canvas binnen een week ophalen en ophangen in uw huis.

Ook kunt u ervoor kiezen om niet naar de fotograaf te gaan, maar om vanuit uw luie stoel uw gewenste canvas te bestellen. Er zijn op het internet verschillende winkels te vinden die deze diensten aanbieden. U kunt dan op uw gemak beslissen hoe u wilt dat uw canvas eruit zal zien. Ook kunt u op deze manier vast een voorbeeld zien hoe uw canvas er vermoedelijk uit gaat zien. Vaak kunt u de canvas dan bij een winkel in de buurt ophalen zodra deze klaar is. Ook zijn er bedrijven die de canvas naar u opsturen en als deze niet naar wens is, dan mag u deze binnen 8 dagen weer terug sturen. Het enige nadeel hiervan is dat de verzendkosten weer voor u zijn.

Het is erg leuk om uw foto op canvas te laten zetten, op deze manier kunt u uw herinnering vereeuwigen en iedere keer weer nagenieten als u naar uw mooie canvas kijkt. Verder oogt een canvas ook erg modern en heeft het vaak een frisse uitstraling. Een ingelijste foto kan een vrij ouderwetse indruk maken, dit is beslist niet het geval bij een canvas.

Kortom, wilt u een keer op een orginele manier uw bijzondere moment vastleggen en een plek geven in uw huiskamer? Dan is het aan te raden om uw foto op canvas af te laten drukken. Vaak vallen de kosten reuze mee en het geeft een mooie, moderne uitstraling. Dus als u ook toe bent aan iets anders, denk er dan ook eens over na om uw foto op een canvas te vereeuwigen en geniet van het resultaat.

Wil jij een foto op canvas? Kijk dan eens hier.


Hoe vind ik een perfect passend kostuum?

In het modebeeld zien we de laatste tijd steeds meer pakken verschijnen. Het kostuum maakt weer een opmars dus. Maar hoe zoek je nou een perfect passend pak en iets wat je niet overal ziet? Een mooi en uniek herenkostuum hoeft niet duur te zijn. De mooiste stoffen van Italiaanse wevers als Loro Piana, en Engelse stoffen zoals Tweed. Dat is waar de modebewuste man naar op zoek is. Naast de verschillende bekende wevers zijn er ook nog mogelijkheden in stoffen. Zo bestaat er een doppio, dat is een stof waarvan het garen getwijnd is en daarna pas is geweven.

Een mooie en luxe kwaliteit stof.In het modebeeld zien we de laatste tijd steeds meer pakken verschijnen. Het kostuum maakt weer een opmars dus. Maar hoe zoek je nou een perfect passend pak en iets wat je niet overal ziet? Een mooi en uniek herenkostuum hoeft niet duur te zijn. De mooiste stoffen van Italiaanse wevers als Loro Piana, en Engelse stoffen zoals Tweed. Dat is waar de modebewuste man naar op zoek is. Naast de verschillende bekende wevers zijn er ook nog mogelijkheden in stoffen. Zo bestaat ereen doppio, dat is een stof waarvan het garen getwijnd is en daarna pas is geweven. Een mooie en luxe kwaliteit stof.

Waar let je op bij het passen van een kostuum?

De schouders moeten goed uitgevuld zijn en de schouder mag niet te ver uitsteken. Let wel op dat bij een te smalle schouder er horizontale plooien verschijnen op het rugpand. De mouwlengte komt tot op de wortel van de duim. Dat is daar waar de arm in de hand overgaat. Een overhemd mag er 1 tot 2 centimeter onder vandaan komen. Hou rekening met de pasvorm van de pantalon. Zit een broek te strak dan staan de zijzakken open. Dit is bij de meeste kostuums simpel op te lossen door de achternaad wat uit te leggen.

Welke maat moet ik hebben?

De maten van jasjes en pakken gaan meestal niet in de bekende Medium en Large. De maten die gebruikt worden heten confectiematen. Eigenlijk is je maat heel simpel uit te rekenen door 16 op te tellen bij je jeansmaat. Draag je bijvoorbeeld een maat 34, dan is je confectiemaat 50. Ben je niet zo lang (of heb je een buikje) dan gebruiken we de kwartmaten. Draag je een maat 50, dan is je kwartmaat 25 (dus delen door twee). Let op: een kwartmaat is korter dan een gewone maat. De lengtemaat berekenen we op dezelfde manier. Heb je een maat 50, tel je er 1 bij op en doe je dat keer 2. Dus 51 x 2 = 102. De mouwen van een lengtemaat zijn ook langer dan een gewone maat.

Suggesties